top of page

Alle soorten zeilen

Levering in heel Nederland

Scherpe tarieven

Levenslange service

Buiskap laten maken? Buiskappen voor zeilboot of motorboot

buiskap of sprayhood maatwerk specialist: Coats for Boats

Op zoek naar een strakke buiskap of sprayhood met een perfecte pasvorm voor uw zeilschip of motorboot? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het op maat maken van buiskappen en cabriolettenten.

Wij maken uitsluitend kappen van de hoogste kwaliteit. Zowel qua functie (buiskap tegen de zon, wind of regen) als uiterlijk (welke kleur, hoeveelheid ramen, bevestigingsmogelijkheden). 

SPRAYHOOD OF BUISKAP?
Een buiskap, ook wel sprayhood genoemd, is een overkoepeling van canvas met een buizenframe dat als een tentje op uw boot staat en bescherming biedt tegen weer en wind. Een buiskap beschermd tegen regen, overkomend water, wind en zon. Het comfort aan boord wordt significant verhoogd door een fijne buiskap.

 

WAT KOST EEN BUISKAP?
De prijs van een buiskap variëert. Zoals altijd, bepalen uw wensen en het formaat van uw schip de uiteindelijke kosten. Materiaalkeuze, bijzondere vormgeving, meer of minder ramen, toevoeging van ritsen en bevestigingen: alles is mogelijk, en we laten u graag weten hoeveel iets kost. 

VEEL OPTIES MOGELIJK VOOR BUISKAP: RAMEN, RITSEN, ACHTERTENT.
U heeft zelf de beste ideeën voor uw boot. Als u een (nieuwe) buiskap overweegt, kunt u allerlei opties bedenken. Ramen, openingen, achtertenten, bimini’s: alles kan en niets is te gek! 

We denken graag met u mee. Bepaalde wensen zijn universeel: goed zicht rondom, en zo min mogelijk inbreuk op de lijn van het schip. Afhankelijk van de grootte van het schip passen we een buizenframe toe van 22 tot 35 mm roestvast staal. We bespreken hieronder een aantal veel voorkomende wensen.

BUISKAP MET ACHTERTENT OF KUIPTENT
De kap kan worden uitgebreid met een aansluitende achtertent of kuiptent, die aan de buiskap geritst wordt. Zo’n uitbreiding noemt men ook wel een dekkleed. Op deze manier vergroot u de overdekte leefruimte in uw schip. 

BUISKAP MET DAKRAAM
Sommige zaken merkt u pas als de buiskap eenmaal geïnstalleerd is! En dan is het vaak te laat (of te kostbaar) om zaken nog aan te passen. Wij voeren niet klakkeloos een wensen uit, maar denken altijd mee alsof het ons eigen schip is. Een voorbeeld hiervan: bij het installeren van een nieuwe buiskap, vragen we altijd naar de behoefte om van onder de buiskap de top van de mast te kunnen zien, om belangrijke instrumentaria te kunnen zien. Als men daar veel waarde aan hecht, dan kunnen we een klein dakraampje in de top (het ‘plafond’) van de buiskap plaatsen.


OFFERTE
Laat uw gegevens achter en wij gaan vrijblijvend voor u aan de slag. 

bottom of page